Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

zseles_naslovna.jpg
U subotu. 5. srpnja u galeriji hotela Velaris otvorena je izložba slika zagrebačkog slikara Željka Seleša.

Prelijepe slike naivnog slikara Željka Seleša zauzele su pozornost posjetitelja izložbe slika koja se održala u subotu 5. srpnja 2008 u galeriji hotela Velaris u Supetru.

Voditeljica galerije Natalija Kadić biranim je riječima opisala stvaralaštvo i rad slikara Seleša, dok je zadivljena mediteranskim motivima, te tehnikom ulje na staklu bila i predsjednica supetarske Turističke zajednice Ana Tomšič.

"Željko Seleš rođen je 1954. godine u Đurđevcu (Podravina). Slikarstvom se bavi od najranije mladosti, a intenzivno od 1969. godine. U početku je slikao pod snažnim utjecajem Hlebinske škole, da bi se nakon toga, kao profesionalni slikar, oslobodio neposrednih utjecaja i ukazao na individualne osobine u svom slikarstvu, potvrdivši se u «podravskom krugu» naive svojim sasvim posebnim motivima. Godine 1973. upisao je Pedagošku akademiju – odsjek Likovne umjetnosti, a 1975. Dizajn odjeće. Prvu samostalnu izložbu održao je 1972. godine, još kao gimnazijalac i od tada je priredio tridesetak samostalnih , a sudjelovao na preko dvije stotine skupnih izložaba. Član je Hrvatskog društva naivnih likovnih umjetnika. Živi i djeluje u Zagrebu."

zseles1.jpg

Tekst i fotografije: Hrvoje Akmadžić / braconline.com.hr
Izvor: Galerija Izvor

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.