Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Prvi brački web portal "Bračonline" započeo je sa radom u 2006. godine kao projekt nekolicine entuzijasta i zaljubljenika u otok Brač.
Kako se s vremenom baza naših čitatelja i suradnika širila stvorena je potreba za drukčijim organiziranjem našeg rada pa je 5. listopada 2010. godine osnovana je Udruga za promicanje otoka Brača "Brač online".

Udruga je osnovana u cilju očuvanja i promicanja tradicije otoka Brača, njegove kulture, umjetnosti, stvaralaštva i izdavaštva, kroz svakodnevno praćenje raznih otočkih događanja i redovito informiranje o njima svih Bračana koji žive na području Republike Hrvatske, u tuzemstvu i dijaspori, te drugih prijatelja otoka Brača i javnosti općenito a sve to putem slijedećih djelatnosti:

  • Pružanjem online servisa koji na dnevnoj osnovi prikuplja informacije o kulturnim, sportskim, gastronomskim i drugim aktivnostima i zbivanjima na otoku Braču te ih putem otočkog web portala Udruge dostavlja svima koje otok Brač zanima i privlači, omogućavajući na taj način slobodan protok obavijesti koje svim građanima omogućava i olakšava slobodan i jednak pristup informacijama;
  • Organizacijom i dokumentiranjem izložbi otočkog stvaralaštva i predavanja sa različitom tematikom vezanom za otok Brač radi prezentacije istih svim stanovnicima otoka Brača i njihovim gostima;
  • Prikupljanjem, zabilježavanjem i objavom informacija o tradiciji otoka Brača (očuvanje tradicionalne gastronomije i izvornih otočkih recepata, informacije o tradicionalnim zanatima, tradicionalnoj fotografiji) na otočkom portalu a sve sa ciljem očuvanja i promicanja tih tradicionalnih vrijednosti;
  • Promicanjem izdavačke djelatnosti otoka i otočana putem izvještavanja o njoj na otočkom portalu;
  • Sudjelovanjem u organizaciji otočkih svečanosti, festivala i drugih lokalnih zbivanja;
  • Sudjelovanjem u humanitarnim akcijama za stanovnike otoka kojima ta pomoć treba, putem animiranja, obaviještavanja i izvještavanja javnosti o tim akcijama na otočkom portalu;
  • Širenjem svijesti o potrebi čuvanja kulturne baštine i tradicije i sudjelovanje u njenoj zaštiti;
  • Poticanjem mladih ljudi na volonterski rad i aktivno sudjelovanje u radu otočke zajednice.


Pozivamo stoga sve zainteresirane za bilo koji vid suradnje na ovom projektu da nam se bez zadrške jave bilo svojim prilogom bilo idejom ili savjetom.

 

 

 

Za oglašavanje putem bannera:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

 

Kontakt: +385 (0) 21 630 045

Fax: +385 (0) 21 630 045

 

Redakcija Bračkog portala "Bračonline"

22. lipnja 20 - 21400 Supetar

OTOK BRAČ

 

 

 

Redakcija u stvaralačkom zanosu!

angif-redakcija.gif

Redakcija Bračkog portala

Stranice portala vodi i održava Udruga za promicanje otoka Brača "Brač online".

Udruga je osnovana u cilju očuvanja i promicanja tradicije otoka Brača, njegove kulture, umjetnosti, stvaralaštva i izdavaštva, kroz svakodnevno praćenje raznih otočkih događanja i redovito informiranje o njima svih Bračana koji žive na području Republike Hrvatske, u tuzemstvu i dijaspori, te drugih prijatelja otoka Brača i javnosti općenito.


Predrag M
andić - Peđa
Autor projekta


Jakov Zlatar - Montoya
Glavni urednik


Inka Mandić

Voditelj Projekta


Helena Maričić Zlatar

News desk

Nikša Juričević
Sport

Jozo Omerović - Žiža

Tehnička Podrška

Ante Mandić
Društvene Mreže

Pero Vidaković

Društvene mreže


Roni Marinković
Fotoreporter
 
Gita Dragičević, prof.
Kultura
 

Želite li novčanim donacijama podržati rad naše Udruge i portala a nemate internet bankarstvo možete to obaviti uplatom u svakoj banci ili na pošti prema priloženim podacima (vidi sliku:)

 

Uplate iz inozemstva

 

Hvala što nas podržavate donacijom!

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.