brac online

Slika

Općenito premalo konzumiramo povrće, kako bi to ispravili ovaj tjedan na jelovniku je divlje zelje koje se u nas naziva još i "mišancija". Klasičnu spizu naših starih osuvremenili smo dodatkom riže.

Slika

Hubotnica je oduvijek bila kraljica mora i užitak za prave gurmane! Spremljena pod pekom odiše nenadmašnom kombinacijom mirisa, okusa, mediteranskih začina i jedva primjetne arome bijelog vina. Uz našu malu pomoć "kraljica" i u špaheru može zablistati u punom sjaju.

Slika

Proljeće je pred vratima, šparoge se zelene podno bračkih gomila a po ogradama već trče mladi janci, ne spariti to dvoje u našem tjednom receptu bila bi neoprostiva pogreška.

Slika

Bakalar je u stara vremena bio riba siromašnih u vrijeme posta ( ili posta i nemrsa ), a danas je cijenom među najskupljim namirnicama. Ipak, na Braču, u Dalmaciji ( a i drugdje ) jest ćemo ga na Veliki Petak, po tradicionalnoj recepturi svojih nona.

Slika

Da se bakalar more spremat na mali milijun načini to cili svit zna ali Bračani će posli uobičajenog bjanko bakalara najradije posegnuti za bakalarom na brujet (na roso) a nemali će broj bodula na Veli petak imati dva glavna jela na stolu.

Slika

Kako je proljeće vrime pročišćavanja organizma mi vam danas nudimo jedan lagani zeleni recept Artičoke s bižima.

Slika

Tingul je poodavno poznato jelo na ovim prostorima a mi Vam u receptu tjedna nudimo njegovu malo suvremeniju i pikantniju verziju.

Slika

Dani boba i blitve su pred nama, evo našeg malog doprinosa općem kulinarskom ozračju u koje će u idućih sedam dana, nadamo se, uroniti čitav naš predivni škoj.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.