brac online

Slika

Evo jednog recepta za bakalar koji se zbog velikog broja sastojaka i pipavije pripreme nekada sprema samo u malo bojin (čitaj bogatijin) famejama. Riceta je stara, ali je u današnje doba dušu dala ako tribate iskoristit nepotrošeni bakalar iz frižidera.

Slika

Janjeći but za promjenu ovaj put pečemo u slasnoj košuljici koja se priprema od krušnih mrvica, maslinovog ulja i aromatičnih trava. Riceta je rimska, ko zna od kada možda je i stari Dioklecijan u njoj uživa ali janjetina je bračka a rezultat je jedinstven i neuobičajen okus pa ne zamirite.

Slika

Ona riceta za limunadu sitila me kako jedan dobar dil naše otočke kuhinje otpada i na pripremu sokova, likera i aromatiziranih rakija, pa san u tom smislu jednon starom ricetom odlučija dat i svoj vlastiti doprinos.

Slika

U buzaru može ić svašta, i raci i škojke i prstaci...ooops skužajte ovi zadnji odavno su zabranjeni. Neznan jel ko od Vas čuja da se dobra štoviše odlična buzara može i od spuži radit. Pri tome naravno ne mislin na puže kaduljare već na morske spuže u koje se ako niste znali ubrajaju i pantalene (tj. čuke ili prilipci) i ogrci (tj. nanare).

Slika

Polpete ili popečci od povrća izvrsna su i maštovita alternativa onima od mesa a dobra su finta ako vam dica, ka šta to obično zna bit u današnje vrime, ne volidu lisnatu verduru ka šta je blitva ili špinat.

Slika

Zovu je "bračka torta" i "dolska torta" ali pravi bonkulovići sve njene gušte sabijaju u samo jednu rič "hrapaćuša".

Slika

Za nas otočane bez kruha ka ni bez vode nima života, ovaj tjedan stoga predlažemo Vam da zamisite domaći kruh.

Slika

Uskršnje se blagovanje u svakoj bračkoj fameji teško može zamislit bez janjetine.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.