brac online

Recept tjedna -1Dajući naš doprinos gastronomskoj manifestaciji "Kužina od štajuna" na našim stranicama svaki dan objavljuemo po jedan recept sudionika manifestacije a seriju otvaraju pohane crne masline s janjetinom.

Slika

Kao prilog pašticadi poslužite kuhane njoke. Ako želite, možete u propasirani umak dodati grožđice namočene u malo prošeka.

Slika

Blagdansko ozračje oko nas zasigurno traži i prigodni kolač za vas i vaše najmilije a fritule se same po sebi nameću kao prvi izbor. Koliko ljudi, toliko najboljih recepata za fritule. Makar i vi imate svoj recept, ove originalne bračke fritule što vam ih predlažemo sigurno vas neće razočarati.

Slika

Naši stari znaju da se u bračke riblje juhe prije nikad nije ukuhavala tjestenina, a riži bi se pripremale tako što bi se na malo ugrijana ulja stavilo oprano zrnje ili se ista posebno skuhala, pa umiješala u juhu prije posluživanja.

Slika

Kada na Braču pitate susidu što kuha za ručak, a odgovor glasi “janjetinu i biži”, znači da je krajnje vrijeme da joj svratite u posjetu (i na pijat dobre spize naravno).

Slika

Kad stisne zima i kad pofali force treba vam spiza koja će vas ugrijati i nadoknaditi izgubljenu energiju. Talijanci bi rekli "pasta e fagoli" a naši stari naravno pašta fažol.

Slika

Prateći prethodnu vijest o bobu rekorderu uzgojenom u Postirima, ovog tjedna odlučili smo se za jednostavan, ali vrlo ukusan obrok naših težaka, dame i gospodo u glavnim ulogama bob i manistra uz malu pomoć kaštradine.

Slika

Tajna gregade, jednog od najdrevnijih ribarskih jela je u svetom trojstvu sastojaka: ribi od kamena, kapuli i kumpirima.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.