Slika

Općenito premalo konzumiramo povrće, kako bi to ispravili ovaj tjedan na jelovniku je divlje zelje koje se u nas naziva još i "mišancija". Klasičnu spizu naših starih osuvremenili smo dodatkom riže.

 

Sastojci za 4 obroka:

4 žlice maslinovog ulja
2 šalice smeđe riže dugog zrna
1 kapula sitno nasjeckana
500 g divljeg zelja ili mišance
4 češnja luka
4 šalice temeljca od povrća
Pola žličice soli

 

 Priprema:

U loncu zagrijte ulje pa zdinstajte kapulu i luk. Dodajte riži i neprekidno mišajte 2-3 minute. Posebno prokuhajte divlje zelje. Dodajte temeljac (vodu u kojoj se kuhalo zelje) i sol. Smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri, poklopljeno, 30 minuta. Nasjeckajte divlje zelje i umišajte u riži. Ostavite na laganoj vatri još 5 minuta pa sve skupa još jednom pomišajte.


 

Bilješke:

Servirati i jesti toplo. Za još bolji okus (ali i izgled) zamijenite 1 šalice smeđe riže divljom rižom.

 

Podijelite ovaj članak

Turizam

Gastronomija

Gospodarstvo

Poziv na suradnju

Poziv na suradnju

Pozivamo Vas dragi naši čitatelji da zajedno sa nama sudjelujete u  kreiranju sadržaja portala... Imate zanimljivu fotografiju, frišku vijest ili važnu informaciju? Pošaljite je na naš mail redakcija@braconline.com.hr uz Vaše osobne podatke i mi ćemo je objaviti...