Slika

Općenito premalo konzumiramo povrće, kako bi to ispravili ovaj tjedan na jelovniku je divlje zelje koje se u nas naziva još i "mišancija". Klasičnu spizu naših starih osuvremenili smo dodatkom riže.

 

Sastojci za 4 obroka:

4 žlice maslinovog ulja
2 šalice smeđe riže dugog zrna
1 kapula sitno nasjeckana
500 g divljeg zelja ili mišance
4 češnja luka
4 šalice temeljca od povrća
Pola žličice soli

 

 Priprema:

U loncu zagrijte ulje pa zdinstajte kapulu i luk. Dodajte riži i neprekidno mišajte 2-3 minute. Posebno prokuhajte divlje zelje. Dodajte temeljac (vodu u kojoj se kuhalo zelje) i sol. Smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri, poklopljeno, 30 minuta. Nasjeckajte divlje zelje i umišajte u riži. Ostavite na laganoj vatri još 5 minuta pa sve skupa još jednom pomišajte.


 

Bilješke:

Servirati i jesti toplo. Za još bolji okus (ali i izgled) zamijenite 1 šalice smeđe riže divljom rižom.

 

Podijelite ovaj članak

You have no rights to post comments

Turizam

Gastronomija

Gospodarstvo

Poziv na suradnju

Poziv na suradnju

Pozivamo Vas dragi naši čitatelji da zajedno sa nama sudjelujete u  kreiranju sadržaja portala... Imate zanimljivu fotografiju, frišku vijest ili važnu informaciju? Pošaljite je na naš mail redakcija@braconline.com.hr uz Vaše osobne podatke i mi ćemo je objaviti...