Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Nismo sigurni da li se pržene vlasulje mogu baš svrstati pod sinonim "vrhunskog bračkog specijaliteta" ali da je jelo neobično jest a da je ukusno jamčimo iz vlastitog iskustva.

 

Sastojci za 4 obroka:

1 kg vlasulja
1 l maslinova ulja
200 g brašna
prstohvat sol

 

 Priprema:

Operite vlasulje i ostavite ih u običnoj vodi preko noći da se purgaju (očiste). Potom ih izvadite iz vode i ocijedite, pririžite ih na pola, uvaljajte u brašno i pržite u vrućem ulju. Kada su pržene, posolite ih.

Poslužite na listovima zelene salate, uz krišku limuna i majonezu ili tartar umak.

 

Bilješke:

Vlasulje prijanjaju uz škrapu sa koje ih možete skinuti nožem pri čemu morate paziti da vas ne ožare lovkama.

Autor: Tonka Manipula

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.