Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Kad su rižoti u pitanju u nas je sve crno-bilo, da ne bi sve ostalo u tako tmurnim tonovima evo jedne crvene varijante sa lignjama umisto sipina mesa.

 

Sastojci za 4 obroka:

60 deki liganj
35 deki riži
1 dec maslinova ulja
4 češnja češnjaka
dva prstohvata petrusimula
1 velika žlica konšerve
1 lovorov list
malo soli i papra
1 zdjelica ribanoga sira (parmezana)

 

 Priprema:

Lignje očistite i operite i narežite na kolutiće.

Na maslinovu ulju popržite nasjeckani češnjak i pola mire pripremljenog petrusimula. Dodajte kolutiće liganja, prelijte ih vinom i šufigajte.

Dodajte u malo mlake vode razriđenu konšervu, lovor, sol i papar. Sve zajedno dinstajte još dvadesetak minuti podlivajući toplom vodom.

U međuvremenu u slanoj vodi na pola skuhajte rizi. Ocidite ih i dodajte je lignjama, te sve zajedno kuhajte još desetak minuta dok svi sastojci ne omekšaju.

Kad je gotovo izvadite lovorov list i pospite ostatak petrusimula.

 

Bilješke:

Poslužite toplo uz svježe ribani tvrdi sir (parmezan).

Autor: Giovanina Cocola Fabijanić

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.