Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Fetivi otočani se po pudingu pripoznaju, Ingleži tako imaju svoju "ingliš kremu" a mi Bračani rožatu.

 

Sastojci za 4 obroka:

1 litra mlika
30 deka cukra
2 kesice vanilin cukar
malo limunove korice
7 jaja
2 žumanca
malo masla za kalupe
20 deka cukra za karamelu
2 deca vode za karamelu
malo šlaga za ukras

 

 Priprema:

Mliko, cukar i vanilin cukar te malo limunove korice skuhajte i ohladite.

Posebno istucite jaja i žumanca te ih izmiješajte s pripremljenim mlikon. Onda mješavinu izlijte u veći kalup ili u manje kalupe po želji, koje pri toga premažete maslom i oblijete karamelom. Stavite u vodenu kupelj (banja mariju) pa u špaher i pecite (kuhajte) na 180°C oko 20 minuti ako su manji kalupi, odnosno 40 minuti ako je kalup veći.

Karamel pripremite tako da cukar stavite u tećicu s nekoliko kapi vode i karamelizirate do svitlo smeđe boje. Kremu ohladite, izvadite na pijatiće, po potribi je još prelijte umakom od karamela i ukrasite šlagom.

 

Bilješke:

Za umak ostatak karameliziranog cukra zalijte vodom i kuhajte dok se cukar dopola ne ukuha.

Autor: Ane Duboković-Stošić

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.