Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Car od divljači na našem škoju je svakako zec, brački ga lovci znaju spremat na mali miljun načini ali ovaj je najčešći a čini nam se i najslađi.

 

Sastojci za 4 obroka:

1 Zec
5 češanja češnjaka
10 deki domaće pancete
1 dec maslinova ulja
par listi kadulje
2 lista lovora
1 grančica ružmarina
1 karota
2 deca bilega vina
2 limuna
šaka petrusimula
malo soli
malo papra u zrnu
2 suhe šljive

 

 Priprema:

Očišćenog zeca ostaviti priko noći u marinadi kako bi omekša. Nakon vađenja iz marinade, zeca dobro oprati, nabosti ga narezanim režnjevima češnjaka i obložiti ga fetama pancete. Posoliti ga, položiti u posudu za pečenje i preliti uljem. Dodati lovor, ružmarin, kadulju, papar u zrnu, češnjak i karotu.

Sve zajedno peć u špaheru jedan sat na 180 C. Dok se zec peče, treba pripremiti umak od malo ulja, sitno rizanog petrusimula i soka od dva limuna. Napola pečena zeca razrizati na četiri dila i preliti umakom. Ispeći zeca do kraja povremeno podlivajući vinom. Poslužiti uz njoke ili pulentu.

 

Bilješke:

Priprema marinade: Dvi litre vode pomišati s vinskom kvasinom, suhim šljivama, 1 narezanom karotom, listovima lovora i grančicom ružmarina te krupno sjeckanim lukom pa prokuhati dok ne zavrije. Potpuno ohladiti.

Autor: Lovac Luka

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.