Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Neovisno je li teleća (jer može biti i janjeća), pečena koljenica iznimno veseli. Onoga ko kuha – jer se u rošćeri ispeče cili ručak (meso i cerdura), a one koji jedu – jer je jelo sjajno.

 

Sastojci za 6 obroka:

1 Teleća koljenica s kostima (oko 2 kg)
1 kg Mladi kumpir
3 Pome
2 Karote
1/2 Limun
1 Žlica maslinova uja
2 Češnja češnjaka
1/2 deca Bilo vino
90 grama Maslac
2,5 dl Teleći temeljac
po želji Sol i papar

 

 Priprema:

Teleću koljenicu natrljajte solju i paprom. Oprane pome, ka i limun, iskidajte na fete. Karote ogulite i nakidajte na male fete, a mladi kumpir dobro izribajte pod vodon. Špaher ugrijte na 180°C. U rošćeri na ugrijanom maslinovom ulju sa svih strana dobro ispecite meso. Uz meso dodajte pripremljenu verduru, nakidani limun i češnjak, pa pečenje nastavite peći u špaheru. Nakon pola ure dolijte bilo vino.

 

Bilješke:

Meso tijekom pečenja nekoliko puta okrenite, i po potribi dolivajte malo juhe. Pola ure pri kraja pečenja uz meso složite i oprani mladi kumpir s koron. Posli 2 ure pečenja teleću koljenicu izvadite i odložite na toplo. Meso bi se uz pomoć žlice trebalo lagano skidati s kosti. Šug koji je osta nakon pečenja zakuhajte s telećim temeljcem. Poboljšajte ga hladnim maslom. Iz šuga izvadite češnjak i limun. Očišćeno meso poslužite uz pečeni kumpir pa sve prelijte pripremljenim šugom.

Autor: Ante Molić

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.