Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

U buzaru može ić svašta, i raci i škojke i prstaci...ooops skužajte ovi zadnji odavno su zabranjeni. Neznan jel ko od Vas čuja da se dobra štoviše odlična buzara može i od spuži radit. Pri tome naravno ne mislin na puže kaduljare već na morske spuže u koje se ako niste znali ubrajaju i pantalene (tj. čuke ili prilipci) i ogrci (tj. nanare).

 

Sastojci za 6 obroka:

1 saket Prilipaka ili ogrca ili mišano
dec i po maslinova ulja
1 glavica luka češnjaka
2 žlice krušnih mrvici
tri deca bilega vina
kućarin vegete
po volji papra
 

 Priprema:

Oštrin nožen ili kacavidom uparajte saket pantaleni (čuka, prilipaka) ili ogrci (nanara) ili jednog i drugog. ako je moguće birajte veće primjerke jer imaju više mesa a u slučaju ogrca još ih je i lakše vadit iz kućice. Puže po potribi properite vodom, ako je more iz kojih ste ih brali čisto najbolje ih je ne prat, morska voda i eventulane alge po njima jelu buzari daju posebnu aromu. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte protisnuti češnjak, krušne mrvice, peršin, vino, Vegetu i papar. Dodajte puže i kuhajte poklopljeno 10-15 minuta.

 

Bilješke:

Servirajte toplo i sa puno kruha. U slast!

Autor: Montoya

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.