Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Polpete ili popečci od povrća izvrsna su i maštovita alternativa onima od mesa a dobra su finta ako vam dica, ka šta to obično zna bit u današnje vrime, ne volidu lisnatu verduru ka šta je blitva ili špinat.

 

Sastojci za 4 obroka:

1 kilo blitve ili špinata
dvi kapule
dva jaja
15-20 deka krušnih mrvici
prstohvat papra
par kapi tabasca
1 žlica vegete
ulje za prženje
 

 Priprema:

Očišćenu blitvu ili špinat stavite u kipuću vodu i kuhajte 5 minuti. Ocidite, ohladite, sitno narižite, dodajte sitno rizanu kapulu, jaja, malo tabasca, papar, Vegetu i krušne mrvice. Od pripremljene smjese oblikujte polpetice, uvaljajte u još malo krušnih mrvica i frigajte u zagrijanom ulju oko 3-4 minute. Pofrigane polpetice stavite na papirnatu salvetu. Poslužite kao samostalno jelo uz zelenu salatu.

 

Bilješke:

Kuhanu i dobro ohlađenu blitvu prvo dobro ocidite, a onda je narižite, a krušnih mrvica dodjate tek toliko da od smjese možete oblikovati polpete. BTW prije mi počnete pripovidat kako naši stari nisu znali za tabasco i vegetu, imajte na umu da se sve minja. U skladu dakle sa onom starom koja kaže kako "vuk dlaku minja ali ćud nikad", i naše se stare ricete (tili mi to ili ne) prilagođavaju novim načinima kuhanja zadržavajući pri tome u duši i dalje onu domaću i autohtonu srž zbog kojih i zovemo svojima. U slast van svitu!

Autor: Montoya

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.