Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Za nas otočane bez kruha ka ni bez vode nima života, ovaj tjedan stoga predlažemo Vam da zamisite domaći kruh.

 

Sastojci za 12 obroka:

kilo brašna
pol litre vode
malo mlika
žlica soli
kućarin cukra
4 deka kvasca
nekoliko žlica maslinova ulja
 

 Priprema:

Smlačite mliko i u njemu rastopite kvasac i cukar, dodajte mlaku vodu i brašno. Istucite smjesu kuhačom (ili zamišajte miskerom), pokrjte ga i ostavite ga u zdjeli dok se veličinom ne udupla. Dodajte sol i ostatak brašna te rukama snažno umisite čvrsto i glatko tisto. Pokrijte tisto i ostavite ga na dasci da nareste. Kad nabuja dodajte ulje, još jednom primisite i izrižite na komade veličine muške šake. Razvucite svaki komad i potom prstom uvijte u male kruščiće. Ako vam je tijesto dovoljno čvrsto kruščiće možete ispreplesti u ružu od korneta. Tijesto potom stavljate u špaher zagrijan na 250 stupnjeva a kada porumeni smanjite temperaturu na 150 stupnjeva i pecite do kraja (ukupno cca 30-40 minuta). Na kraju pečenja premažite koru hladnom vodom da ne bude pretvrda i ostavite kruh još malo da odstoji u ugašenom špaheru.
 

Bilješke:

Ako Vam se da domaći kruh možete spremiti i ispod peke

Autor: Montoya

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.