Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Uskršnje se blagovanje u svakoj bračkoj fameji teško može zamislit bez janjetine.

 

Sastojci za 6 obroka:

jedan  janjeći but (od pola do dva kila)
jedna janjeća potrbušnica
dobro soli
po guštu papra
šaka mirisnih trava (metvica, dragušac, mravinac, lovor, ruzmarin)
malo pršuta izrizanog na prutiće
pet-šest špiguli češnjaka
dec finega vina ili domaćega prošeka 

 

 Priprema:

Oštrin nožen prvo u pupi buta izbodemo buže. But potom nadijemo špigulima češnjaka i komadićima pršuta a onda sve skupa natrljamo mirisnim travama, dobro osolimo i umotamo u janjeću potrbušnicu. Tako pripremljen but nadijemo na špicu (ražanj) i pečemo ponad sridnje jake žerave uz stalno okritanje. Prije samog kraja pečenja butalac lagano zalijemo dobrin vinom ili još bolje domaćim prošekom.
 

Bilješke:

Jede se toplo odmah sa špice a služi se uz salatu i pečeni krumpir. U slast!

Autor: Montoya

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.