Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Činjenica jest da je hrvatski jezik složeniji i bogatiji od mnogih drugih jezika, međutim, čak i u našem dragom hrvatskom jeziku teško je pronaći riječi kojima bi mogli opisati divotu ovog ukusnog rižota.

 

Sastojci za 4 obroka:

800 grami Šparoge
300 grami Riža za rižot
7 deci Temeljac od verdure
2 Špigula luka
80 grami Milerama
Maslinovo ulje
Sol i papar

 

 Priprema:

Divlje šparoge operemo, odstranimo donji drvenasti dio, a mekani dio stabljike s vršcima izlomimo na kraće komade (cca. 3 cm).

U zasebnom loncu, na ugrijano maslinovo ulje protisnemo češnjak i čim zamiriše, dodamo opranu i ocijeđenu rižu, te kratko pržimo da riža upije malo masnoće. Zatim na rižu postepeno i uz stalno miješanje dolijevamo vreli povrtni temeljac i na taj način je kuhamo do željene tvrdoće odnosno dok se ne skuha.

Na pola kuhanja u rižu dodamo pripremljene šparoge, začinimo po želji i kuhamo dalje. Kada je riža gotova, u zdjelici izmiješamo 50 ml maslinovog ulja i mileram, te sve zajedno umiješamo u rižu, poklopimo i ostavimo da odstoji 3-4 minute.

 

Bilješke:

Autor: Dragan Prokić

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.