Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Obziron da je priprema spuži na gradele i fritaja sa spužima već opisana na našin stranicama ja vam ovaj put nudim ricetu za brujet od spuži.

 

Sastojci za 4 obroka:

50-60 Spuži od kaduje
3-4 ljutike
1 žlica konšerve
2 špigula luka
2 kapule
malo petrusimula
pol kila kumpiri ili pečurki
kućarin slatke paprike
1 dec bilega vina
malo soli i papra
prstohvat kadulje
po volji prošeka ili kvasine

 

 Priprema:

Očišćene spuže kratko zakuhajte u vodon razrijeđenom bilom vinu. Zatim ih ocidite i kratko dinstajte u već zafriganoj kapuli, luku i petrusimulu te na trake rezanoj ljutiki. Dodajte kumpire izrezan na komade ili pečurke, žlicu konšerve, žlicu slatke paprike, podlijte dobro vodom i čašom bijelog vina (ko voli "dolćegarbo" može dodat i malo prošeka ili kvasine), posolite i popaprite, pa začinite prstohvatom domaće kadulje.

 

Bilješke:

Ne zaboravite: puževe nakon purganja čistimo tako da rukom povučemo probavni trakt koji se nalazi na početku dijela tijela koji ulazi u kućicu. Nakon toga ih još jednom operemo i ostavimo da se ocide.

Autor: Montoya

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.