Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Servirati toplo uz domaće crno vino... po mogućnosti plaški plavac.

 

Sastojci za 4 obroka:

25 dag fileta grdobine
25 dag fileta ugora
8 velikih škampi
10 dag očišćenih repova kozica
20 dag dagnji
75 dag friških pomidora
1 glavica kapule
4 češnja češnjaka
1,5 dl maslinovog ulja
1/2 dl kvasine
1/2 vezice petrusimula
1 ljuta papričica
1 grančica bosiljka i ružmarina
malo brašna, kućarin cukra, sol i papar

 

 Priprema:

Večer prije namočiti fažol, te ga sutradan kuhati ga u vodi u koju smo dodali karotu, selen, kapulu i lovor, oko uru vrimena.

U teći na maslinovom ulju zažutiti nasjeckanu glavicu kapule i češnjak, dodati pobrašnjene filete grdobine i ugora te ih lagano ispržiti. Ribu preliti kvasinom i kuhati dok kvasina ne ispari. Onda dodati oguljene i nasjeckane pomidore pa kuhati još deset minuta. Provjeriti kiselost pa po potribi i guštu dodati cukar, sol i papar a nakon toga papričicu i ružmarin kuhat još pet minuti.

Onda dodajemo fažol i dagnje pa kuhati još petnaestak minuta, dodati očišćene repove kozica i već skuhane makarune te sve skupa još kuhati par minuta pa posuti sa nasjeckanim pretusimulom i bosiljkom.
 

Bilješke:

Autor: Ita

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.