Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Badnjak bez bakalara jednostavno nije pravi Badnjak, evo stoga jednog novog recepta sa starim nam znancem u glavnoj ulozi...

 

Sastojci za 4 obroka:

1/2 kg Bakalar
3/4 kg Krumpiri
3 Slane srdele
3 žlice Maslinovo ulje
3 češnja Češnjak
Sol
Papar
Petrusimul

 

 Priprema:

Močite bakalar dva dana, a zatim ga kuhajte u posoljenoj i vinom začinjenoj vodi, dok ne postane mekan. Skinite mu kožu i izrežite ga na komade. Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite ga i nasijecite na fete.

Na vruće ulje stavite izrezane srdele, češnjak i petrusimul. Kad ste sve ove namirnice priredili, uzmite vatrostalnu zdjelu i slažite red krumpira, koji zalijte uljem na kojem ste popržili srdele, petrusimul i češnjak, zatim red bakalara, koji također zalijete uljem, i tako do kraja. Svaki red posolite i popaprite. Završite s redom krumpira. Sve zalijte još sa 2 žlice vode u kojoj se kuhao bakalar. Stavite u vruću pećnicu da se zapeče.

 

Bilješke:

Servirajte toplo. Dobar tek!

Autor: Montoya

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.