Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Buzara, pramajka svih juha, brujeta i gregada ne samo da je u klasičnom je gastronomskom smislu najstariji oblik pripremanja morskih namirnica već je u svom osnovnom sastojku "svetom trojstvu" mediteranske kužine koje čine maslinovo ulje, bili luk i petrusimul ostala nepromijenjena od prapovijesti.

 

Sastojci za 6 obroka:

1,5 kg Tunj ili Palamida
Maslinovo ulje
Luk
Petrusimul
Krušne mrvice
Bilo vino
Ružmarin
Lovor

 

 Priprema:

Komade tunja ili palamide malo obrašnite i vrlo kratko prepržite na ulju, tek da se sačuvaju sokovi. Izvadite iz masnoće i odmah potopite u buzaru od maslinova ulja, sitno sjeckanog luka i petrusimula. Podlijte čašom bijelog vina, pospite žlicom krušnih mrvica i pustite da se tuši dok buzara ne ugusti. U takvu buzaru od plave ribe možete ubaciti i grančicu ružmarina i list lovora..

 

Bilješke:

Služite vruće ili hladno.

Autor: Montoya

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.