Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Iako je najbolja o Uskrsu, kad su mladi i meso i krumpir, ovu janjetinu možete prirediti i u drugim, s obzirom na veličinu komada svakako svečanijim prilikama kad je za stolom više osoba...coolinarka.com.

 

Sastojci za 8 obroka:

1 janjeći but (oko 2 kg)
100 ml ulja
50 ml limunova soka
2 žlice Vegete
3 češnja češnjaka
1 žličica origana
ružmarin
papar u prahu


Za prilog:
2 kg mladog krumpira

 

 Priprema:

Janjeći but očistite i operite. Odvojite meso od kosti i malo ga potucite batom za meso.

U odgovarajućoj zdjelici pomiješajte Vegetu, limunov sok, ružmarin, papar u prahu, origano i protisnuti češnjak pa tom marinadom natrljajte pripremljenu janjetinu. Savijte je u roladu i pričvrstite čačkalicama.

U većoj tavi zagrijte ulje, mesnu roladu popecite sa svih strana, a zatim je stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200°C.

Roladu pecite oko 2 sata, a tijekom pečenja zalijevajte umakom od pečenja i podlijevajte toplom vodom. Pred kraj dodajte mladi krumpir i dopecite.

 

Bilješke:

Recept preuzet sa Coolinarika.com.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.