Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Vrime je od šparogi pa je naš prvi ovogodišnji recept tjedna posvećen upravo ovom profinjenom, jestivom izdanku botaničke obitelji ljiljana kojim obiluju naša polja.

 

Sastojci za 8 obroka:

1,5 kg tijesta za pogaču
30 dkg obarenih vrhova šparoga
10 dkg sjeckanog pršuta ili pancete
10 dkg na listove izrezanog tvrdog sira
10 dkg masla
1 jaje
sol
papar

 

 Priprema:

Umjesiti tijesto kao za kruh samo sa nešto manje kvasca i ostaviti ga da se digne. Za to vrijeme na mješavini masla i maslinova ulja zazlatite sitno sjeckani pršut ili domaću pancetu, dodati listiće tvrdog aromatičnog ovčjeg sira. Ugasite vatru i dodajte prethodno obarene vrhove šparoga i jedno, solju i paprom začinjeno jaje. Dobro promiješajte.
Podijelite tijesto u dva dijela i u okruglu zdjelu (koju ste prethodno namastili pobrašnili) rasprostrite donji dio tijesta te na njega stavite pripremljenu smjesu. Prekrijte sve gornjim dijelom tijesta i vežite krajeve tako da se pogača spoji.
Pecite oko pola sata na temp od 180 stupnjeva.
 

Bilješke:

Sama priprema poprilično nalikuje spremanju poznatih viških i komiških pogača a na vama je da se odlučite za njeno pečenje u špaheru ili na nešto rustikalniju varijantu na kominu pod pekom.

Autor: Montoya

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.