brac online

Slika

Koji put pravi gušt, baremko kad je spiza u pitanju, ne daje ono ča je u sredini pijata vengo ono ča je sa strane. E pa upravo tome sa strane posvetili smo naš najnoviji recept tjedna.

 

Sastojci za 4 obroka:

2 kila pomidori
5 češnjeva češnjaka
1 vezica petrusimula
1 žmul maslinova ulja
1 bićerin prošeka
1 kućarin cukra
sol, papar

 

 Priprema:

Na maslinovom ulju podušite sitno sjeckani češnjak i petrusimul i dodajte obarene i oguljene pomidore. Mišajte dok ne zgusne, podlijete prošekom, dodajte kućarin cukra, posolite, poparite i skinite s vatre.

 

Bilješke:

Crvena šalša od pomidori poslužuje se uz crveno i lešo meso.

"Lako ti je dobru spizu učinit od dobrih bokuni" govorili su naši stari ali često se zna dogodit da kad i takav dobar bokun stavimo u usta ništo fali. I onda se na pitanje "Je dobro?" uz obavezno oklijevanje odgovara "A je, ali... ka da ništo još pita?". Još su u davnoj Antici oni koji su na ove škoje došli pri nas, dakle stari Rimljani i još stariji Grci znali da mesu bez toća ili šalše fali "bela da učini punat" a par iljad godin kuhanije i blagovanja nabacili su toće, umake i šalše i na ribu, perad, divljač ... ma na sve šta se u bronzin, nas gradele i na pijat moglo bacit. Stoga ovaj recept posvećujemo upravo tom malom ali bitnom segmentu oblapornog užitka, njenom veličanstvu šalši.

Autor: Montoya

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.