Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

"Lako ti je dobru spizu učinit od dobrih bokuni" govorili su naši stari ali često se zna dogodit da kad i takav dobar bokun stavimo u usta ništo fali. I onda se na pitanje "Je dobro?" uz obavezno oklijevanje odgovara "A je, ali... ka da ništo još pita?".

 

Sastojci za 4 obroka:

4 velike vezice petrusimula
2 žlice kapara
5 dkg krušnih mrvica
1 bićerin prošeka
1 žmul maslinova ulja
sol, papar

 

 Priprema:

Na maslinovom ulju podušite sjeckane vezice petrusimula dok ne dobijete umak. Dodajte šaku krušnih mrvica, bićerin prošeka, sok, papar i dvije velike žlice sjeckanih kapara i povežite na vatri sve skupa još nekoliko minuta.

 

Bilješke:

Zelena šalša od petrusimula služi se uz teletinu, lešo perad i ribu.

Još su u davnoj Antici oni koji su na ove škoje došli pri nas, dakle stari Rimljani i još stariji Grci znali da mesu bez toća ili šalše fali "bela da učini punat" a par iljad godin kuhanije i blagovanja nabacili su toće, umake i šalše i na ribu, perad, divljač ... ma na sve šta se u bronzin, nas gradele i na pijat moglo bacit. Stoga ovaj recept posvećujemo upravo tom malom ali bitnom segmentu oblapornog užitka, njenom veličanstvu šalši.

Autor: Montoya

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.