Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

oš su u davnoj Antici oni koji su na ove škoje došli pri nas, dakle stari Rimljani i još stariji Grci znali da mesu bez toća ili šalše fali "bela da učini punat" a par iljad godin kuhanije i blagovanja nabacili su toće, umake i šalše i na ribu, perad, divljač ... ma na sve šta se u bronzin, nas gradele i na pijat moglo bacit. Stoga ovaj recept posvećujemo upravo tom malom ali bitnom segmentu oblapornog užitka, njenom veličanstvu šalši.

 

Sastojci za 4 obroka:

5 glavica češnjaka
1 lita mlika
5 dkg krušnih mrvica
sol, papar
 

 Priprema:

U litri mlika kuhajte nekoliko neočišćenih glavica češnjaka. Kad omekšaju, izvadite režnjeve iz opne. Protisnite ih u kremu sa soli, paprom, krušnim mrvicama i dijelom mlijeka u kojem se kuhao češnjak.

 

Bilješke:

Bijela šalša od luka služi se uz suho meso i pečenu ribu.

"Lako ti je dobru spizu učinit od dobrih bokuni" govorili su naši stari ali često se zna dogodit da kad i takav dobar bokun stavimo u usta ništo fali. I onda se na pitanje "Je dobro?" uz obavezno oklijevanje odgovara "A je, ali... ka da ništo još pita?".

Autor: Montoya

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.