Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Nema mesa iz mora do mesa od raka, a kako sam to već jednom pisao, nema mesa od raka do mesa od grancigule. Bome da je muka svo meso povadit iz onih njenih đentilastih nog i dračava tila, ali kad jedan put ispuljaš svu tu pupu vanka s njom se mogu strašno fine stvari činit. Jedna od njih su i špageti od grancigule, izvorno talijanska riceta, na Braču su je naše matere, none i tete uzele pod svoje i zaminivši bili luk domaćon ljutikon dali joj jednu novi, slasniji, bodulski gušt.

 

Sastojci za 4 obroka:

25 deka špageti
20 deka pupe od grancigule
1 dec finega bilega vina
3 žlice passata od pomidori
2 deca vrhnja za kuhanje
ljutika
malo masla
maslinovo ulje
stručak petrusimula

 

 Priprema:

Na zagrijanom maslinovom ulju i rastopljenom maslacu uvenemo fino sjeckanu ljutiku i dodamo bijelo vino. Pričekamo dok vino ne ispari zatim dodamo meso od grancigule i passato od pomidori i mišamo na laganoj vatri do 10 minuti dok se sve ne poveže. Dodamo vrhnje za kuhanje i pola sitno rezanog petrusimula promišamo dobro sve skupa i skinemo s vatre. Špagete skuhamo al dente u slanoj vodi procidimo i dodamo umak, dobro izmišamo da se sve prožme, pospemo ostatkom friškog petrusimula i serviramo toplo.

 

Bilješke:

Umisto da šug prelijete po špagetima probajte prociđene špagete dodavat u teću od šuga, tako će se veći dil škroba iz njih prožet sa toćon i jelo će bit još bolje i ukusnije.

Autor: Montoya

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.