Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

DragovoljciUdruga Dragovoljaca domovinskog rata RH - Brač organizira sutra, u četvrtak 17. 11. 2011. godine sa početkom u 11 sati svečanost otkrivanja spomenika Hrvatskim braniteljima Domovinskog rata, u znak sjećanja na sve poginule branitelje s otoka Brača.Spomenik je postavljen na mjestu Golo Brdo kod Sutivana na kojem su su 17. studenog 1991. godine poginuli brački branitelji Nikša Dragičević i Luka Martinić.

Svečanom otkrivanju monumentalnog spomenika bračkim vitezovima, rad akademskog kipara Lovre Jakšića, nazočit će članovi obitelji poginulih branitelja, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ante Urlić,  predstavnici Udruge marinaca RH „Knez Domagoj“  i  Udruga branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata s Brača, Šolte i Hvara, predstavnici Splitsko dalmatinske županije , Grada Splita i lokalne samouprave otoka Brača, Hvara i Šolte te mnogi umirovljeni visoki časnici Hrvatske vojske.

Otkrivanje spomenika, najavljeno za 11 sati, odvija se u sklopu obilježavanja Dvadesete obljetnice pomorske bitke u Splitskim vratima i Bračkom kanalu u kojoj su sudjelovali i hrabri branitelji s otoka Brača i Šolte, omogućivši svojim djelovanjem povlačenje brodova Jugoslavenske ratne mornarice, prekid pomorske blokade, slobodnu plovidbu Jadranom  te  konačnu pobjedu nad neprijateljem.


Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.