Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

VincekovoOno što je počelo kao čista zafrkancija polako se počelo pretvarati u tradiciju, po uzoru na Međimurje Boljani od prošle godine slave sv. Vinka, zaštitnika vinogradara.

 

 

 

 

Mnogi smatraju da je 22. siječnja "službeni" početak godišnjeg vegetativnog ciklusa vinove loze. Na trsove se objese kobasice kako bi i grožđe bilo tako lijepo i zdravo. Trs i kobasice zaliju se starim vinom.

Sve su to učinili i bolski vinoljupci u vinogradu Vinka Kraljevića Geme i tom prilikom proslavili i imendan još jednog vinoljupca - Vinka Kraljevića Veve, koji je za ovu priliku bio ministrant.

Biskupa je odglumio Tonči Kukoč Bager, a nazočnost direktora TZ Markita Marinkovića mogla bi značiti interes da možda jednoga dana ovo postane u Bolu i turistička atrakcija. Srećko Karmelić i Mate Marinković Špodić pohvalno su govorili o kobasicama i vinu.

 

 

Izvor: Bolska kronika

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.