Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Voditelj vtrogasne mladežiPrije deset dana u prostorijama Dobrovoljnog društva Mladost iz Kaštel Sućurca četvero je bračkih vatrogasaca završilo osposbljavanje za voditelja vatrogasne mladeži.

 

 

 

 


Seminar za voditelje vatrogasne mladeži održan je u organizaciji vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske Županije, pod vodstvom predsjednika Savjeta za mladež dipl.ing. Milivoja Taslaka.

Cjelokupan program od 20 sati predavanja su vodili predavači dipl.ing. Milivoj Taslak, dipl.ing.Hrvoje Novaković, dr.med.Jadranka Bosančić-Matok, novinarka Mirjana Jurić i gđa. Renata Topolovec. Osim brojnih tema vezanih uz položaj mladih u vatrogasnoj organizaciji, osposobljavanje mladih, odgojno-obrazovne procese, audio-vizualna sredstva, vođenje odbora za rad s mladima, obuhvaćene su i teme iz novinarstva, prve pomoći kao i suradnja s drugim organizacijama i mladima u školi.

Na osposobljavanju je prisustvovalo 40-tak polaznika među kojima i naši otočki vatrogasci, članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava Bol, Selca i Supetar. Ispite za voditelje vatrogasne mladeži uspješno su položili Marija Bezmalinović i Pero Trutanić, oboje članovi DVD Selca te Stipe Marinković i Nikola Martinić članovi DVD Bol i Supetar.

Našim novopečenim voditeljima vatrogasne mladeži čestitamo u očekivanju da stečena znanja i vještine s uspjehom prenesu na naše najmlađe otočane u nadi da će jednog dana bar nekolicina među njima postati pravi vatrogasci.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.