Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Torcida BračU Supetru je prošlog petka, točno u 19.11 sati, najstariji torcidaš na svitu, šjor Ante Hržić Majno svečanim presjecanjem vrpce otvorio prostorije Torcide Brač.

 

 

 

 

 

Ima jedan vitar to je bračka bura
Ona ruši jugo u more ga gura
Kada ona puše sve na jugu kida
To je vitar koji zove se Torcida

Torcida sa Brača sve pred sobom ruši
Hajduk joj u srcu , u srcu i duši
Sa vapora kada zasja gradska luka
Svi će znati da smo , da smo za Hajduka


Ovo su stihovi su g. Branka Brljevića još iz 2006. godine koje je uglazbio bubnjar grupe Bolero Marko Kuščević, a aranžirao klavijaturist grupe Viva Mario Salvador. Riječ je o himni Torcide Brač, prvoj podružnici Torcide, Torcide izvan Splita, koja je svoju ljubav prema Biloj boji obojila i svojom pjesmom.

Sa pregrštom entuzijazma brački navijači priveli su kraju dvogodišnju priču od strane Grada ustupljenog im prostora.

Točno u 19 . 11 h (vidi slučajnosti ) brački Torcidaši osvijetlili su prigodnom bakljadom supetarsku trajektnu luku da bi potom uz nazočnost velikog broja navijača i znatiželjnika šjor Ante Hržić Majno , najstariji aktivni torcidaš na svijetu, pa tek mu ih je 79, presijecanjem vrpce službeno otvorio prostorije bračke Torcide.

 

 

Od zvučnijih imena koja su nazočila otvaranju novouređenog prostora dostatno je spomenuti gradonačelnicu Supetra, gđu Ivanu Marković, splitske navijačke perjanice Žana Ojdanića i Stipu Lekića, novinara Damira Petranovića, a od igračkih legendi Dražena Mužinića - Frfu te od večeras novog člana kluba navijača Torcide Brač, veliku nadu splitskog Hajduka, Tomislava Kiš-a.

Ića i pića nije manjkalo ni do jutarnjih sati. Zahvaljujući brojnim sponzorima od ovoga vikenda bračka mladost ima svoj prostor u kojem će se moći okupljati. Naime cilj udruge i jest okupiti što više mladosti oko sebe i razbiti negativnu percepciju o Torcidi kao grupi mafijaša i huligana. Tim više što ova lijepa priča ima i svoj humanitarni happy end budući će se za desetak dana, a povodom 103. rođendana Hajduka, velik broj nazočnih momaka odazvati, i to ne prvi put, pozivu kluba dobrovoljnih davatelja krvi .
I što reći za kraj nego Hajduk živi vječno!

Fotografije uređenih prostorija Torcide Brač možete pogledati na našoj FB stranici.

 

Prilog i fotografije: Ivica Roić

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.