Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

pLES UDRUŽENJA OBRTNIKATradicionalnim "Obrtničkim plesom" Udruženje obrtnika Brač ove je subote obilježilo tridesetu obljetnicu svoga postojanja.

 

 

 

 

U restoranu "Adria" Svpetrvs hotela okupilo se preko tri stotine obrtnika, njihovih obitelji i prijatelja, te predstavnika društvenog i javnog života otoka Brača i županije. Svečanost je započela koncertom popularne glazbe u izvođenju brass benda "Brassčuta". Predsjednica Udruženja obrtnika Brač Danica Baričević čestitala je svim bračkim obrtnicima vrijednu obljetnicu njihova Udruženja istaknuvši iznimno veliki doprinos obrtnika u opstojnosti i razvoju otoka Brača. Prisjetivši se svih dosadašnjih sudionika u radu Udruženja i njegovih predstavničkih tijela, Danica Baričević je zahvalila i njihovim obiteljima i zaposlenicima koji vrijednim radom i iznimnim zalaganjem opstaju na gospodarskom tržištu unatoč mnogobrojnim poteškoćama koje su zadesile obrtnike, osobito u ovom vremenu gospodarske nesigurnosti i krize.

Prisutne je pozdravio i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec koji je bračkim obrtnicima uručio povelju za osobit doprinos razvoju obrtništva Hrvatske. Ranogajec je istaknuo važnost obrtništva u gospodarstvu naše zemlje čestitavši svim obrtnicima otoka Brača na ustrajnosti i poduzetnosti posebno u današnjim teškim gospodarskim prilikama. Predsjednik Hrvatskih obrtnika na poklon je dobio originalni brod - guc od kamena, rad klesara Stipe Vrandečića. Svečanosti je ispred Splitsko - dalmatinske županije prisustvovao i izaslanik župana Zlatka Ževrnje Lovro Kuščević, te predsjednica Područne obrtničke komore Splitsko dalmatinske županije Marija Crmarić.

Tradicija bračkog obrtničkog plesa jest i revijalni program u kojemu svoje stvaralaštvo predstavljaju obrtnici i učenici srednjih obrtničkih usmjerenja. U ovogodišnjem programu sudjelovale su učenice Obrtničke škole Split sa odjevnim kolekcijama koje su, pod mentorstvom svojih profesorica , same kreirale, krojile i šivale. Za njihove frizure pobrinule su se učenice Srednje škole Brač i njihova mentorica Ljubica Kurtić i frizerski salon "Maslačak" Ivane Jakšić, a za šminku beauty saloni "Pupa" Petre Matas i "Relax" Andree Janjiš. U pripremama za ovaj program sudjelovali su i učenici kuharskog smjera Srednje škole "Brač" sa svojim profesorom Zvonimirom Ljaljićem koji su za svoje kolegice iz Splita pripremili ukusan ručak. Svoje frizersko umijeće na reviji su pokazali i frizerski salon "Sara" Ivane Peše predstavivši razigrane frizure za djecu i frizerski salon "Petra" Mikaele Jugović koji je u atraktivnom programu uz plesnu skupinu "Penelope" pokazao mladalačke frizerske trendove.

Na "Obrtničkom plesu" dodijeljene su nagrade i priznanja zaslužnim bračkim obrtnicima. Godišnju nagradu - priznanje za osobit doprinos razvoju obrtništva otoka Brača ove su godine dobili kamenoklesar Dino Martinović, knjigovođa Fani Matas i ugostitelj Ante Roso. Nagrade za životno djelo za izniman, dugogodišnji doprinos bračkome obrtništvu dodijeljene su ugostitelju Gajuru Redžepiju i ribarima Anti Babaroviću i Ferdi Čurkoviću.  

 

 

Dobru tradiciju ovoga plesa predstavlja i posebna humanitarna lutrija čije je prihod ove godine namijenjen Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama "Brački pupoljci", a više od dvjesto pedeset lutrijskih poklona pripremili su brački obrtnici iz svoje djelatnosti. Svečanost obilježavanja tridesete obljetnice Udruženja obrtnika Brač protekla je u ugodnoj atmosferi za koju su se pobrinuli i vrijedni djelatnici "Svpetrvs hotela", obrtnica Mirjana Frančeski svojim cvjetnim aranžmanima, te iznimno dobro raspoloženi glazbenici – Jole i njegov prateći sastav "Bolero".

Članovi Upravnog odbora Udruženja obrtnika Brač zajednički su razrezali slavljeničku tortu, a za sve posjetitelje raznovrsne su torte pripremili učenici Srednje škole Brač i obrta "Barbara" obitelji Landeka. Dodijeljena su i priznanja svim sudionicima ovogodišnjeg programa "Obrtničkog plesa" kao i svim podupirateljima aktivnosti Udruženja obrtnika Brač. Plesni podij restorana "Adria" bio je pun tijekom čitave večeri, a najuporniji su dočekali - zoru.

 

 

Objavljujemo i preostale dobitne brojeve express lutrije te molimo dobitnike da se jave u Udruženje obrtnika Brač na tel. 630958
BROJ 578835 - dobitnik kamenice koju su izradili učenici Klesarske škole iz Pučišća
BROJ 578842 - dobitnik kamene vaze koju je izradio kamenoklesar Rade Drpić

Veliku galeriju fotografija sa ovog lijepog događaja pogledajte na našoj FB stranici.

 

Prilog: Bračonilne
Fotografije: Dora Zlatar

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.