Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Spaljivanje Počinje sezona vrlo aktivnog čišćenja poljoprivrednih i drugih površina na našem otoku, spaljivanjem biljnog i drugog gorivog otpada na otvorenom prostoru, povećava se opasnost od nekontroliranog širenja požara.

 

 

 

 

Obzirom da je u vremenskom periodu od 1. studenog do 1. svibnja spaljivanje korova dozvoljeno, koristimo priliku još jednom podsjetiti naše otočane da su u slučaju provođenja spaljivanja dužni poduzeti sljedeće mjere zaštite od požara:

 

- prije početka loženja vatre o tome obavijestiti nadležnu vatrogasnu postrojbu ili policijsku postaju,
- oko mjesta na kojem će ložiti vatru očistiti travu i drugi zapaljivi materijal,
- osigurati vodu i druga priručna sredstva za gašenje,
- ne napuštati mjesto loženja dok se vatra nije u potpunosti ugasila.

 

Apeliramo na vas da ovo upozorenje shvatite ozbiljno, kako bi opasnost od izbijanja požara i njegovog širenja sveli na minimum i time dali vlastiti doprinos u efikasnom provođenju mjera zaštite od požara, te istovremeno izbjegli vlastitu odgovornost zbog neprovođenja mjera zaštite od požara, izazivanje požara, kao i posljedica koje iz toga nastanu.

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.