Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Krneval MilnaNa tradicionalnom Milnorskom krnevolu Milnarani su za sve nevolje svoga mjesta, u subotu. 1. ožujka 2014., osudili Katamaran "PropaLine".

 

 

 

 

Brojna maškarana povorka, ispratila ga je na lomaču, pripremljenu na rivi u blizini bivšega katamaranskog pristaništa, s obzirom da se izgradnja novog, kako se zaključuje u optužnici, ionako pokazala beskorisnom investicijom.

Za propast brzobrodske veze sa Splitom, milnarske maškare ne upiru prstom samo u Državu i Općinu, već i poručuju: "Tek smo sad vidili koliko nas volidu višani, forani, boljani a i šoltani. Svi su kontra da bi njihova linija pristala u Milnu, a svaka kraj nje prolazi".

Ovogodišnjim "Milnorskim krnevolom", oživljena je i osvježena starinska tradicija pokladnih običaja u Milni. Od preuzimanja "vlasti", tjedan dana prije, maškare su, uz gitare i harmoniku, obilazile kućanstva po mjestu, gdje su ih domaćini primali s velikim oduševljenjem. Jednako tako popraćena je i priredba milnarskog Amaterskog kazališta "Servantes" - "Milno iške zvizdu", parodija na popularne TV spektakle, održana u petak, 28. veljače, navečer, u prepunoj dvorani Doma sv. Josipa.

 

 

Na "Sudnji dan" Krnevola, u povorci s tovarom po milnarskoj rivi i kalama, u kojoj su maškare častile promatrače fritulama i hrostulama, Katamaran "PropaLine", pratili su mornari, a oplakivale Krnevolova majka, supruga i ljubavnica. U prkos mjestimičnim pljuskovima, na rivi je, uz pašticadu s makarunima i krafnama, održan karnevalski program s tombolom i suđenjem, ovog puta bez "branitelja", jer se nijedan nije želio prihvatiti toga posla zbog nebranjivog statusa optuženika. Izvršenje presude, uz prethodni blagoslov "svećenika", maškare su proslavile bakljadom.

"Milnorski krnevol 2014." završen je maskembalom u klubu milnarskog hotela "Sidro", uz splitskog DJ Joku, uz dobru zabavu i izbor za najbolju skupnu i pojedinačnu masku, potrajao sitnih noćnih sati.


Fotke sa karnevala pogledajte u mini galeriji na našoj FB stranici.

 

 

Prilog i fotografije: Anamaria Rošin

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.