Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

MaškareDa maškare mogu sve na najbolji mogući način pokazale su jučer u Supetru, malo manje odraslih ali zato sva sila djece pod maskama bili su jači i od kiše.

 

 

 

 

Karnevali su nam potrebni jer nam to izdvojeno vrijeme, kad ne vrijede uobičajena svakodnevna pravila ponašanja, omogućuje pražnjenje, katarzu, a nakon tog oduška u izmišljenom svijetu ljudi se vraćaju zbilji - korizmi.

U jednom takvom ozračju i današnja završnica u Supetru u organizaciji karnevalske udruge Monade ,ispunila je sva svoja očekivanja.

Jučer su posebno djeca, a i dio odraslih bili jači od kiše. Umjesto povorke rivom,karnevalska fešta održala se u kinu i dječjem vrtiću.

U kinu su se predstavila djeca nižih razreda Osnovne škole Supetra, 1.a i 1.b kao veseli, razigrani klaunovi, slijedili su sportaši uz pratnju navijačica 2.a razreda koje su se rasplesale pozornicom .
Slijedio je 2.b razred koji je za temu odabrao vječnu klasiku kauboja i indijanaca, a 3.a zaplovio je pozornicom u temi more i mornari. Posebno dojmljiv bio je nastup 3.b razreda s aktualnom temom razvrstavanja i recikliranja otpada, dok su učenici 4. razreda bili likovi iz lektire, svi zajedno u pratnji svojih učiteljica.

 

 

U dječjem vrtiću, tema maski bila je vezana uz glazbu, od nota do malih Bob Marleya. Udruga Monade podjelila je djeci krafne kako i priliči pokladnom utorku, a na Rivi su zbog kiše tradicionalni makaruni posluženii gostima po kafićima.
Na Ratac je spaljen krnjo koji je ove godine predstavljao most Šere Olge (T most šjora Olge )
Zbog loših vremenskih prilika, izostao je odlazak u Split,a fešta se tijekm večeri nastavila u kafiću Lanterna.

Fotografije sa supetarskih maškara pogledajte u foto-galeriji na našoj FB stranici.

 

 

Fotografije: Ivana Petrović Šugar

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.