Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Danas obilježavamo Međunarodni dan žena, dan kada se slave njihova ekonomska, politička, i društvena dostignuća. 

 

 

 

 

Stara narodna mudrost kaže kako “Žena drži tri kantuna kuće.”, ako to pak parafraziramo na višu razinu, onda ispada da žene, koje se često i posve neopravdano opisuje kao slabiji spol, drže tri kantuna svijeta.

 

No upitamo li ih uvjereni smo da se većina njih i ne osjeća baš tako. Žene se još uvijek teže zapošljavaju od muškaraca, većinu žena na razgovoru za posao se pita kad namjeravaju osnovati obitelj ako je nemaju, dok se to isto pitanje rijetko postavlja muškarcima. Kako se teže zapošljavaju, tako sporije i napreduju na poslu i imaju manju plaću. Činjenica je dakle kako se i danas, 157 godina nakon što su radnice u tekstilnoj industriji u New Yorku izašle su na ulice zahtijevajući jednake uvjete i prava, ženi za ravnoparavan položaj u društvu još uvijek teže izboriti nego muškarcima.

 

Svim ženama, a posebno ženama našega škoja, čestitamo ovaj tako običan a opet tako poseban dan uz napomenu kako bi po našem mišljenju svaki dan trebao biti Dan žena.

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.