Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

SuhozidUdruga za otočni razvoj "Brač", u suradnji s Francuskim veleposlanstvom u Hrvatskoj i APARE-om, francuskom udrugom za regionalne aktivnosti (Association pour la Participation et l'Action Régionale) 22. svibnja organizira u Supetru veliki seminar s temom Suhozid - Turistička atrakcija.

 

 


Svrha je seminara:

 

- Promovirati suhozidnu baštinu kao turistički potencijal


- Senzibilizirati javnost za valoriziranje, promoviranje i turističko "eksploatiranje" suhozidne baštine

- Educirati turističke i kulturne organizacije i udruge o mogućnostima korištenja EU fondova za valoriziranje, promoviranje i turističko "eksploatiranje" suhozidne baštine.

 

 

S obzirom na to da francuski partneri iz APARE imaju značajno iskustvo o valoriziranju i "ekspolatiranju" suhozidne baštine, oni su i nositelji udarnih tema seminara (Suhozid, poveznica među ruralnim mediteranskim civilizacijama; Valorizacija baštine kao sredstva za gospodarski i društveni razvoj ruralne zajednice).

 

 

Smatrajući da je za hrvatski društveni i ekonomski razvoj od presudne važnosti iskoristiti sve resurse: ljudske, prirodne i kulturne, Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj, preuzelo je obvezu motivirati nositelje lokalnih vlasti na Braču i u Županiji te ih pozvati na seminar zajedno s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Ministarstva ruralnoga razvoja i svim institucijama i udrugama u čijem je neposrednom djelokrugu rada prirodna i kulturna baština.


U sve se aktivnosti izravno uključila Michele Boccoz, francuska veleposlanica u Zagrebu, koju je Brač "zaveo" već pri prvom susretu, lani na radionici projekta EUROTOUR HERITAGE.

 

 

S obzirom na to da je seminar zapravo i završna konferencija toga projekta, u kojemu je Udruga za otočki razvoj Brač pridruženi partner, očekuje se analiza projektnih rezultata i donošenje odluke o načinima i modelima buduće suradnje. Postoji nada da će se međusobno umrežiti hrvatske udruge i institucije u čijem je fokusu djelovanja suhozidna baština, radi budućeg zajedničkog sudjelovanja ili pokretanja sličnih europskih projektata.


Prilog: Lucija Puljak

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.