Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

DAN NARCISAU Supetru i u Pučišćima tradicionalnom humanitarnom prodajom cvijeća u organizaciji Foruma žena SDP-a obilježen je Dan Narcisa.

 

 

 

 

Riječ je o humanitarnoj akciji u kojoj se prodaju poklonjeni narcisi, a prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

Rak dojke najčešće je sijelo raka i najčešći uzrok smrti od raka kod žena. Od ove zloćudne bolesti u Republici Hrvatskoj obolijeva četvrtina žena novooboljelih od raka. Prema podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, od raka dojke oboli oko 2,5 tisuće žena godišnje, a umire ih oko tisuću.

 

Dan narcisa u Supetru

 

Rak dojke ne može se spriječiti, pa je stoga važno bolest otkriti što ranije. Više od 90 posto oboljelih može se izliječiti ako se dijagnoza postavi u početnom stadiju i ispravno liječi. U tom je slučaju petogodišnje preživljavanje čak 96 posto.

 

Dan narcisa u Pučišćima

 

Mini galeriju fotografija humanitarne prodaje narcisa u Pučišćima i Supetru pogledajte na našoj FB stranici.

 

 

Bračonline, I.M.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.