Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

USSOBPredstavnici dalmatinskih udruga mladih u Splitu, među njima i Udruga srednjoškolaca i studenata otoka Brača iz Pučišća, proveli su vrlo aktivan vikend.

 

 

 

 

Ovog vikenda, na završnom modulu ciklusa edukacija s ciljem osnaživanja organizacija mladih, okupili su se predstavnici gotovo svih aktivnih dalmatinskih udruga mladih. Kolika je potreba za ovakvom vrstom edukacija pokazalo je preko 40 prijavljenih sudionika iz svih krajeva regije, no nažalost, zbog kvalitete rada, mogućnost sudjelovanja ovog vikenda imalo je samo trinaest udruga – Bonsai i Orlando iz Dubrovnika, Udruga srednjoškolaca i studenata otoka Brača iz Pučišća ( na slici ), Koalicija udruga mladih, Studenti za studente i Prijatelj iz Splita, SUK i SKUP iz Sinja, HUM iz Vrgorca, Mladi u EU i Š.U.M. iz Šibenika, Argonauta iz Murtera te CINAZ iz Zadra.

Tijekom četiri trodnevna modula, koji se održavaju od studenog prošle godine, članovi organizacija učili su o funkcioniranju udruga, upravljanju i razvoju ljudskih resursa u udrugama, prikupljanju sredstava te lobiranju i zagovaranju.

U posljednjem modulu učilo se o PR-aktivnostima te o planiranju i kreiranju javne kampanje i javne akcije, a nakon čega bi u svojoj zajednici trebali provesti provesti jednu takvu javnu akciju. Osim za edukaciju, ovo je bila odlična prilika i za razmjenu iskustava i bolje međusobno povezivanje organizacija mladih u regiji.

 

 

Sve opisane aktivnosti provodile u se u sklopu projekata Znanjem možemo aktivizam jačati - ZMAJ financiranog od Ministarstva socijalne politike i mladih dok j ečitav projekt realizirala Info zona u suradnji s PRONI Centrom za socijalno podučavanje iz Osijeka.

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.