Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Kamenolom RasoheUdruga za otočki razvoj "Brač", Turistička zajednica grada Supetra i Centar za kulturu brač objavljuju upis dobrovoljaca u vikend kampove na radilištu Rasohe, u starom rimskom kamenolomu.

 

 

 


Kao što znate, rimski su robovi u Rasohama brali kamen kojim se gradila Dioklecijanova palača i drugi važni objekti Rimskoga carstva. U žezi i muci, jedan od robova jednom je zavapio molitvom bogu Herkulu, tražeći od njega snagu i izdržljivost. Iz molitve se rodio lik Herkulov, isklesan na jednoj "piladuri" kamenoloma Rasohe.

 

 

Pruža vam se prigoda da vidite Herkula i osjetite dah prošlih tisućljeća radeći vikendom dragovoljno na obnovi suhozidne baštine u Rasohama.

Prvi radni vikend započinje u subotu, 5. travnja 2014.

Upisi se mogu obaviti na te 021 630 – 900 (Turistička zajednica Grada Supetra) ili na broj gđe Lucije Puljak 091 5031780

 

 

Bračonline

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.