Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

SoparnikUdruga Hrapoćuša i Centar za kulturu Brač pozivaju Vas na predavanje Soparnik u Poljičkoj Republici - O(p)stanak u rodnom kraju.

 

 

 

 

Večeras s početkom u 19 sati, u društvenom domu u Dolu, poljički knez i potpredsjednik udruge „Poljički soparnik“, Petar Rodić, održat će predavanje o proizvodnji, zaštiti i certificiranju soparnika.

Soparnik je tradicionalno jelo Poljičke republike, nematerijalno kulturno dobro RH, zaštićen je i oznakom zemljopisnog podrijetla, a sve više poljičkih obitelji svoju egzistenciju osigurava upravo iz proizvodnje soparnika.

 

 

Na primjeru soparnika organizatori predavanja će pokušati odgovoriti na pitanje može li hrapoćuša doprinijeti ostanku i egzistenciji na otoku Braču.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.