Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Športsko društvo Fortuna Povlja 17. veljače obilježava dvadeset godina postojanja. Obljetnicu će prijatelji i članovi društva proslaviti večerom u restoranu Stara Uljara.

 

 

 

Društvo je osnovano 17.02.1997. s ciljem organiziranja sportskih aktivnosti u Povljima i sudjelovanja kluba na turnirima. Tijekom godina osvojili su 30-ak trofeja, sudjelovali su na raznim humanitarnim turnirima i bili organizatori mnogih turnira u Povljima. Jedini su klub na otoku koji je sudjelovao u svim izdanjima Bračke malonogometne lige.

S vremenom su prerasli okvire sporta uključivši se u rad mjesnog odbora. Bivši predsjednik ŠD Fortuna, g. Pero Zlatar, bio je predsjednik mjesnog odbora Povlja, pa je na taj način izravno pridonio izgradnji nove rive i kolektora u mjestu, kao i nizu drugih akcija.

Na izbornoj skupštini 16.01.2016.g. izabrano je novo vodstvo, za predsjednika društva izabran je Emil Zlatar, a za tajnika Nikica Vrsalović. Udruga trenutno broji 35 članova, svi članovi volonterski pomažu u radu udruge. Pokrenute su razne akcije kako bi se u Povljima obnovili postojeći sportski objekti (dvorana i igralište) i u budućnosti izgradilo dječje igralište, bočalište, teretana na otvorenom, biciklističke staze, staze za trčanje, šetanje kako bi mještani, turisti i ostali posjetitelji mjesta mogli uživati u raznim sportskim aktivnostima.

Tijekom dosadašnjih akcija očišćena je sportska dvorana na kojoj su stavljeni novi prozori, uređen je ured društva, malonogometno igralište, osnovana je ženska nogometna ekipa, organiziran ženski nogometni turnir i organizirana proslava praznika rada uz turnir na balote. Članovi društva sudjelovali su u uređenju plaže na racu, u organizaciji proslave sv. Ivana, očistili prostor, betonirali postolja za sprave dječjeg igrališta i pokrenuli dječju školu nogometa.


S radovima na krovu dvorane kreću sljedećeg mjeseca kao i s šminkanjem igrališta za turnir, kojeg planiraju organizirati na ljeto, kao i za školu nogometa koja bi otvorila vrata 11. srpnja. Materijal za igralište su osigurali u suradnji sa općinom Selca, a nastoje nabaviti umjetnu travu jer je podloga na igralištu dotrajala.

Glavna se proslava obljetnice planira za drugu polovicu lipnja a njen vrhunac trebao bi biti revijalni turnir na kojem bi sudjelovale dvije ponajbolje futsal momčadi u Hrvatskoj Split Tommi i Novo Vrijeme te all-star momčad sastavljena od igrača koji su ranije igrali za Fortunu i njen sadašnji prvi sastav. Ukoliko organizatorima sve ovo poše za rukom to će biti prvi put da u jednom bračkom malonogometnom turniru snage odmjeravaju dvije prvoligaške futsal momčadi!

Uz malonogometni turnir ovog ljeta planira se i turnir na balote, natjecanje u udičarenju i nekoliko zabavnih manifestacija, a sve u svrhu obogaćenja ponude njihovog malog mista.

Sve čestitke Fortuni!

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.