Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Nadamo se da se još sićate našeg serijala „ĐIRADA PO ŠKOJU“ u kojem smo Vam donosili priče sa naših šetnji po otoku Braču i prekrasne izložbe koju smo održali u staroj jezgri Supetra u lito 2011.

 

 

 

E pa prošlo je punih 6 godina od toga, a mi smo nedavno odlučili opet krenit sa šetnjima i donosit Vam slike i priče s tih naših lipih šetnji.

Tako smo prošlu nedilju nakon već uobičajenog nećkanja i gledanja u nebo krenuli put Vidove gore i zaustavili auto kraj Koriti. Na putu do gori zacrtali smo rutu Vičja jama – Bortun – do južne bande Brača, inače rute kojom smo prošli na našoj šetnji Nerežišća – Bol 2010.g.

Vrime nan ni bilo baš najboje al krenili smo. Nas 4 odraslih i jedna malica, osvježenje naših djiradi. Bila je ovo djirada na kojoj smo prvi put čuli „mama“, dobivali ona jednostavna dječja pitanja a odgovori na naša pitanja i prijedloge izazivali su iskreni smih do suza.

Prva stanica – Vičja jama, jama koja stvarno nikoga ne ostavi ravnodušnog. I premda joj možemo vidit samo ulaz i bužu, Vičja jama je posebna i izaziva stahopoštovanje. Još kad nan u glavu dođu i priče o svemu i svačemu šta se unutra nalazi, ni nan svejedno. Vidili, slikali, moća ća...

 

 

Vlaga i kišica stvaraju nam planinski ugođaj a činjenica da smo opet skupa nakon pustega vrimena izmami nam osmijeh i pokoji emotivni komentar.

Do Bortuna smo došli laganon šetnjicom, a Kate se okušala i u tarzanskim višanjima po bračkim lijanima ˘. Da, i toga ima na našemu otoku.
Bortun ni velika jama / pećina. I zarasla je dobro u bušak. Nažalost. Pojili smo sendviče, popili kafu iz termosice, zapalili španjulet i krenili naprid.

Nevjerovatno je lipa ta banda Brača. Svi turisti a i mi domaći idemo na sam vrh Vidove gore i od tamo uživamo u pogledu na hvarski kanal, otoke i Zlatni rat. Ali nama je ovaj pogled puno puno bolji od onog sa Sv. Vida. Vode imate osjećaj da ste u 5. dimenziji, strmo je i imate osjećaj ko da letite nad kanalon. Staza do tamo je uredno markirana, nije lagana ali nije ni teška. Rekli bismo jušto!.

 

 

Ka i na svakom putovanju tako i na našim djiradima, postoji trenutak kad započinje povratak. A ovi ni bi lagan. Uspon od dobrih uru vrimena istim puten nase po kamenoj, kozjoj stazi. Onaj lipi umor kojeg poznaju i vole svi planinari i zadovoljstvo da smo se opet pokrenuli.
5,5 uri prekrasne šetnje i meditacije, usprkos kišici, po bračkoj visoravni u društvu prijatelja je prekrasna avantura. Brač nudi i daje nevjerovatne vizure, prilike za druženja i upoznavanje samih sebe.

Krenite i vi u srce otoka, šetajte i družite se. Ništa Vas neće psihički odmorit ka šetnja prirodon na friškoj ariji u društvu prijateja.
Uživajte i vidimo se!


Prilog i fotografije: Ivan Cvitanić

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.