Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Jučerašnja dodjela naše najcijenjenije glazbene nagrade osobito je posebna za naš Brač, naime tri su Porina ove godine otišla s našeg otoka a dva su se na njega vratila.

 

 Na završnoj svečanosti Glazbene nagrade Porin koja se održala preksinoć u splitskoj Spaladium Areni u moru glazbenih kategorija dodjeljeni su i oni za životna djela. Porin za životna djela a Ovogodišnji dobitnici bili su skladatelj, producent i kantautor Zrinko Tutić, dirigent, kompozitor i akademik Zoran Juranić te jedna od naših najstarijih klapa, klapa Lučica. Posebnost ove kategorije što su tri Porina dodijeljena u njoj izrađeni od bračkog kamena čija je starost više od 70 milijuna godina. Svaki od tih kipića unikatni je ručni rad, djelo učenika Klesarske škole Pučišća, jedine škole takve vrste u ovom dijelu Europe.


- Iznimno nam je zadovoljstvo što smo na ovaj način doprinjeli nagradi Porin, to je vrijedno priznanje školi i radu naših učenika. Kipići su izrađeni od "Veselja unito“, vrste kamena iz geološkog vremena krede, starosti između 70 i 80 milijuna godina. Svaki komad je ručni rad čija izrada traje oko 15 dana što uključuje grubu obradu kamene ploče, prenošenje kontura te završne radove uz korištenje finih klesarskih alata -  istakao ravnatelj škole, Tonči Vlahović


Ta su dakle tri Porina otišla sa Brača a da se neki od njih vrate natrag na naš otok pobrinula se naša Supetarka Gina Victoria Damjanović i njena grupa Detour koji su u velikom finalu dobitnici Porina u kategoriji Pjesma godine, za skladbu Zaljubila sam se a istu su nagradu dobili i za najbolju izvedbu grupe s vokalom.

Čestitamo!

 

 

 

Fotografije: Pixsell

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn