Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Prvoj obalnoj  artiljerijska  baterija Split i Četvrtoj obalnoj bateriji Brač prošle su srijede svečano uručena odličja Red Hrvatskog trolista.

 

 Ordenima ih je "Za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u Domovinskom ratu, prigodom 20. obljetnice osnutka i ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatsku" odlikovao Predsjednik republike a na svečanosti koja je 8. studenog održana u zapovjedništvu Hrvatske ratne mornarice u Splitu, komodor Ivo Raffanelli je predstavnicima Udruge branitelja 1. obalne topničke bitnice Kašjuni-Split i Udruge veterana, obitelji i prijatelja 4. obalne topničke bitnice HRM – Brač svečano dodijelio Ukaze o odlikovanju i na zastave udruga privezao plamence sa odličjima.U Domovinskom ratu navedene topničke bitnice su, uz druge jedinice HRM i HV, nadzirale i štitile prostore u svom dometu još od početka listopada 1991. a svoj do tada najveći obol su dale u vremenu od 12. do 17. studenog 1991. sudjelovanjem u deblokadi grada Splita i oslobađanju od ulazaka jedinica JRM i JRZ cijele srednjodalmatinske i dijela južnodalmatinske obale, te otoka Drvenik Veli, Drvenik Mali, Šolta, Brač, Hvar, Korčula i Mljet, što, a bez obalnog kopna čini površinu od nešto više od 6.000 km2  naših otoka, mora i poluotoka Pelješca.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn