Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Prvoj obalnoj  artiljerijska  baterija Split i Četvrtoj obalnoj bateriji Brač prošle su srijede svečano uručena odličja Red Hrvatskog trolista.

 

 Ordenima ih je "Za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u Domovinskom ratu, prigodom 20. obljetnice osnutka i ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatsku" odlikovao Predsjednik republike a na svečanosti koja je 8. studenog održana u zapovjedništvu Hrvatske ratne mornarice u Splitu, komodor Ivo Raffanelli je predstavnicima Udruge branitelja 1. obalne topničke bitnice Kašjuni-Split i Udruge veterana, obitelji i prijatelja 4. obalne topničke bitnice HRM – Brač svečano dodijelio Ukaze o odlikovanju i na zastave udruga privezao plamence sa odličjima.U Domovinskom ratu navedene topničke bitnice su, uz druge jedinice HRM i HV, nadzirale i štitile prostore u svom dometu još od početka listopada 1991. a svoj do tada najveći obol su dale u vremenu od 12. do 17. studenog 1991. sudjelovanjem u deblokadi grada Splita i oslobađanju od ulazaka jedinica JRM i JRZ cijele srednjodalmatinske i dijela južnodalmatinske obale, te otoka Drvenik Veli, Drvenik Mali, Šolta, Brač, Hvar, Korčula i Mljet, što, a bez obalnog kopna čini površinu od nešto više od 6.000 km2  naših otoka, mora i poluotoka Pelješca.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.