Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Projekt "4 otoka/4 mjesta/4 recepta" iniciran je od strane ustanove u kulturi Blatski fižuli i TZ općine Blato, a realiziran je uz podršku Hrvatske matice iseljenika - podružnica Split, Hrvatskog pomorskog muzeja Split i Visoke škole za turistički i sportski menadžment Aspira Split.

 Ideja i želja je bila kroz ovaj projekt povezati iseljeničke otoke - Korčulu, Brač, Hvar i Vis preko njihovih tradicionalnih recepata ali noiv (na tragu baštine):
otok Korčuča sa Blatskom lumblijom, otok Brač sa sparom (koja je predstavljena prošlog ljeta u Bolu, na Festivalu Imena, autorice Maje Duke), otok Hvar –  sa starogrojskim paprenjakom te otok Vis - sa Viškom pogačom.

U Aspiri, gastro akademiji u Splitu, u petak je održana radionica na temu projekta. Snimio se film izrade navedenih recepata, a snimljeni materijal će biti postavljen na stranice "Virtualnog muzeja iseljeništva Dalmacije" kako bi se gastro baština zadržala u svom izvornom obliku.

Tako će okusi i mirisi zamirisati u domovima naših iseljenika u svijetu.

 

 

Izvor: Bolska kronika

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn