Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Projekt "4 otoka/4 mjesta/4 recepta" iniciran je od strane ustanove u kulturi Blatski fižuli i TZ općine Blato, a realiziran je uz podršku Hrvatske matice iseljenika - podružnica Split, Hrvatskog pomorskog muzeja Split i Visoke škole za turistički i sportski menadžment Aspira Split.

 Ideja i želja je bila kroz ovaj projekt povezati iseljeničke otoke - Korčulu, Brač, Hvar i Vis preko njihovih tradicionalnih recepata ali noiv (na tragu baštine):
otok Korčuča sa Blatskom lumblijom, otok Brač sa sparom (koja je predstavljena prošlog ljeta u Bolu, na Festivalu Imena, autorice Maje Duke), otok Hvar –  sa starogrojskim paprenjakom te otok Vis - sa Viškom pogačom.

U Aspiri, gastro akademiji u Splitu, u petak je održana radionica na temu projekta. Snimio se film izrade navedenih recepata, a snimljeni materijal će biti postavljen na stranice "Virtualnog muzeja iseljeništva Dalmacije" kako bi se gastro baština zadržala u svom izvornom obliku.

Tako će okusi i mirisi zamirisati u domovima naših iseljenika u svijetu.

 

 

Izvor: Bolska kronika

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.