Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

S obzirom na najave iznimno niskih temperatura za slijedeći tjedan iz Vodovoda Brač izdali su priopćenje o potrebi zaštitite vodovodnih instalacija od smrzavanja.

 

 Iz Vodovoda napominju kako interne vodovodne instalacije čine svi cjevovodi i interni vodomjeri iza šahte priključka (glavnog vodomjera). Za njihovo održavanje su zaduženi korisnici vodovodne usluge koji se sasvjetuju da još jednom provjere zaštitu svojih internih vodomjera i vodovodnih instalacija.

Potrebno je zaštiti vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka, te instalacije koje su više izložene hladnoći, kao vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekata i u negrijanim objektima, kao što su vikendice, garaže, konobe i slično.

Sukladno navedenom, potrebno je internu vodovodnu instalaciju te vodomjer u vodomjernom oknu, pravovremeno zaštititi kako da bi se spriječio gubitak vode i nepotrebni dodatni troškovi. Zidove i poklopac vodomjernog okna preporučljivo je zaštititi postavljanjem izolacijskog materijala (deblja tkanina, prekrivači ), poput stiropora, stirodura, ili vreće napunjenu rastresitim izolacijskim materijalom postavljanjem u vodomjerno okno.

Na opisan  način osigurava se kvalitetetna zaštita od smrzavanja i omogućuje nesmetano očitanja vodomjera. Nije preporučljivo zamatati vodomjere krpama, kamenom vunom ili sličnim materijalima koji upijaju vodu jer mogu samo pogoršati situaciju.

Za korisnike koji neće duže vrijeme boraviti u svojim objektima preporuča se zatvoriti ventile iza vodomjera i isprazniti internu vodovodnu instalaciju.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.