Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Splitsko-dalmatinska županija intenzivno pregovara s nacionalnim brodarom oko pojačanja i uvođenja novih brodskih i brzobrodskih linija koje povezuju kopno sa srednjodalmatinskim otocima.

 

 

 

Inicijativa je to koju ju su potaknuli otočani u prvom redu građani Supetra i mještani Milne s otoka Brača, ali i oni sa Šolte i Visa. Čini se kako bi prvi konkretni rezultati pregovora mogli biti vidljivi već na početku ove turističke sezone.

U cilju bolje otočne povezanosti Županja je već održala nekoliko sastanak s upravom Jadrolinije. Imenovala je i koordinatora za pregovore s nacionalnim linijskim brodarom i Agencijom za obalni linijski pomorski promet. Tu dužnost obnaša pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Stipe Čogelja koji kaže kako će od ove turističke sezone Jadrolinija provoditi dva pilot projekta.

Jadrolinija će od ove godine ljetni plovidbeni red uvesti ranije, već u svibnju, a brodovi će prema ljetnom voznom redu voziti sve do kraja listopada. Zahtjev je to koji su stanovnici otoka uputili prema nadležnim institucijama u cilju produženja turističke sezone. Značajnijih izmjena u cijenama putnih karata ne bi trebalo biti.

Račun Općine Milna je u blokadi i to je dodatni problem u pregovorima oko povezivanja ovog otočnog mjesta s kopnom, no Stipe Čogelja kaže kako je Županija i tu pronašla rješenje.

U cilju razvoja cikloturizma na srednjodalmatinskim otocima, upućen je zahtjev prema Jadroliniji za smanjenjem cijene karata za prijevoz bicikla trajektom s kopna na otok.

Stipe Čogelja ističe kako bi načelnici i gradonačelnici otočnih gradova, žele li to i sami trebali pokazati spremnost ii inicijativu za boljom brodskom povezanošću njihovog mjesta s kopnom.

 


Izvor: mreza.tv
Fotografija: Pixabay/adam_gorka

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.