Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Gradonačelnica Grada Supetra Ivana Marković i Igor Marentič, načelnik Općine Postojna jučer su svečano potpisali Povelju o bratimljenju.

 

 


Povelja je potpisana u supetarskoj galeriji Ivan Rendić u zajedničkoj želji nastavljanja prijateljskih odnosa, izmjene iskustava i dobrih praksi između Grada Supetra i općine Postojna sa namjerom međusobnog učvršćivanja, razumijevanja i prijateljstva među stanovništvom oba mjesta, te podupiranja suradnje s ciljem zajedničkog napretka.

Kako su u svojim kraćim obraćanjima istaknuli načelnik Marentič i gradonačelnica Marković ovo povezivanje namijenjeno je unaprjeđenju razvoja na socijalnom, društvenom, kulturnom i gospodarskom području, te razvoju odnosa među pojedincima, gospodarskim subjektima, udrugama, ustanovama i organizacijama.

Na kraju svečanosti potpisivanja razmijenjeni su prigodni pokloni, Grad Supetar poklonio je postojni skulpturu galeba od kamena rad učenika klesarske škole iz Pučišća a za uzvrat je dobio veliku drvenu figuru poznatog zmaja iz Postojnske jame.

Svečanost je završena kraćim kulturnoumjetničkim programom ispred crkvice Sv. Martina u kojem su nastupili članovi Bračkog folklornog društva Ciciljona i Postojnski Torbarji uz glazbenu pratnju glazbenog sastava Pastura. 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn