Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Na velikoj vježbi zajedničkog djelovanja na terenu te spremnosti i koordinacije snaga koje sudjeluju u provedbi ovogodišnje protupožarne sezone, "Sigurnost 2018" sudjelovali su i brački vatrogasci.

 

 Vježba se tijekom 36 sati održavala na više različitih lokacija u tri dalmatinske županije  a njen je scenarij predviđao niz velikih šumskih požara u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, čime su su ugroženi cestovni i željeznički promet te brojna naselja kao i NP Krka. Riješavanjem krize upravljalo se u realnom vremenu iz novoosnovanog Operativno vatrogasnog zapovjedništva u Divuljama.Uz vatrogasce Vatrogasnih zajednica Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske i Karlovačke županije, djelatnike DUZS-a, MORH-a i MUP-a te pripadnike Hrvatske vojske, u provedbi vježbe na terenu sudjeluju i djelatnici Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, Hrvatskog crvenog križa i Hrvatske gorske službe spašavanja te Civilne zaštite, kao i drugih tijela iz sustava domovinske sigurnosti.

Mali ali probrani kontingent bračkih vatrogasaca iz četriju dobrovoljnih vatrogasnih društava DVD Supetar, DVD Bol, DVD Pučisća i DVD Selca tijekom vježbe držao je "sektor" kod Muća.

 

Fotografije: DVD Supetar

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn