Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Na velikoj vježbi zajedničkog djelovanja na terenu te spremnosti i koordinacije snaga koje sudjeluju u provedbi ovogodišnje protupožarne sezone, "Sigurnost 2018" sudjelovali su i brački vatrogasci.

 

 Vježba se tijekom 36 sati održavala na više različitih lokacija u tri dalmatinske županije  a njen je scenarij predviđao niz velikih šumskih požara u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, čime su su ugroženi cestovni i željeznički promet te brojna naselja kao i NP Krka. Riješavanjem krize upravljalo se u realnom vremenu iz novoosnovanog Operativno vatrogasnog zapovjedništva u Divuljama.Uz vatrogasce Vatrogasnih zajednica Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske i Karlovačke županije, djelatnike DUZS-a, MORH-a i MUP-a te pripadnike Hrvatske vojske, u provedbi vježbe na terenu sudjeluju i djelatnici Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, Hrvatskog crvenog križa i Hrvatske gorske službe spašavanja te Civilne zaštite, kao i drugih tijela iz sustava domovinske sigurnosti.

Mali ali probrani kontingent bračkih vatrogasaca iz četriju dobrovoljnih vatrogasnih društava DVD Supetar, DVD Bol, DVD Pučisća i DVD Selca tijekom vježbe držao je "sektor" kod Muća.

 

Fotografije: DVD Supetar

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.