Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Svjetski lanac luksuznih hotela Sentido istaknuo je Klesarsku školu kao jednu od atrakcija u Hrvatskoj koju, na svom putovanju kroz našu zemlju, svakako morate posjetiti.

 

 

 

Naime, u knjižici The Mag (englesko izdanje, 2018. godine), Klesarska je škola u Pučišćima, uz poznati splitski Pazar i hotele u Supetru i Brelima koje Sentido na hrvatskoj obali posjeduje, predstavljena kao hrvatski biser i "brački užitak s očuvanjem starih tradicija".
 Klesarska je škola u Pučišćima, uz poznati splitski Pazar i hotele u Supetru i Brelima koje Sentido na hrvatskoj obali posjeduje, predstavljena kao hrvatski biser i "brački užitak s očuvanjem starih tradicija".

Dobro poznatu priču o bračkom kamenu koji možemo pronaći diljem svijeta na brojnim poznatim građevinama, urednici ove zanimljive knjižice upotpunili su i kratkim intervjuom s našom ravnateljicom u kojem ona objašnjava zašto je i kako Klesarska škola ostala vjerna tradiciji u obradi kamena, uz poneke preinake koje moderno doba od čovjeka, klesara, iziskuje. Posebna se pozornost stavila na poznati pučiški kamen Veselje, opisan kao jedinstvena vrsta slična mramoru, popularan zbog svoje bjeline i mekoće tijekom obrade. Ravnateljica je naposljetku govorila o programu Škole te o broju učenica i budućnosti žene u klesarskom zanatu.

U ovom slikovitom prikazu zanimljivih mjesta, zanimanja i ljudi, možete pronaći i atrakcije Austrije, Španjolske, Tajlanda, Grčke, Turske, Maroka i mnogih drugih zemalja u kojima se nalaze njihovi hoteli, a mi smo, naravno, izdvojili stranice sa Klesarskom školom, mapom s hotelima i naslovnicom knjižice.

Još smo jednom iznimno počašćeni i sretni zbog ovako velikog priznanja, hvala tvrtki Sentido što nas je na svojim stranicama istaknula i jedva čekamo neke nove priče iz naše lijepe Hrvatske.

 

Izvor: FB Pučišća

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.